Har du åderbråck? Här finns åderbråcksspecialisterna i Malmö

30 procent lider av åderbråck – både män och kvinnor. Tunga och trötta ben som ger värk och klåda är bara några av flera symptom. Hos Scandinavian Venous Centre, SVC, i Malmö kan du med modern laserteknik bli kvitt problemet.

Varför du får åderbråck är inte klarlagt, men troligtvis finns det en ärftlig faktor bakom. Även graviditet och hormoner kan påverka. Att drabbas av dessa blåa och knöliga upphöjningar på benen är inte farligt – men besvären kan leda till en försämrad livskvalitet. Det menar Anders Lundell, kärlkirurg och verksamhetschef för SVC-kliniken.

– Åderbråck ger ofta ben som värker, domnar, känns svullna, tunga och flera andra obehagskänslor. Åderbråck som inte behandlas kan även leda till bensår och eksem.

Scandinavian Venous Centre i Malmö, som huserar i läkarhuset Ellenbogen, är patientens välbefinnande i fokus. Lokalerna är ombonade med en tydlig spa-känsla – och läkarna erfarna och sjuksköterskorna besitter lång erfarenhet av kirurgisk sjukhusvård. Den sammanlagda erfarenheten av att behandla åderbråck uppgår till över tolv år – något som gjort att kliniken intagit position som specialister på åderbråck i Skandinavien.

– Det var väldigt proffsig personal där. Lugna och tar hand om en väldigt, så man känner sig så trygg, berättar Marita, patient på SVC-kliniken i Malmö.

Hör Marita berätta om sin åderbråcksbehandling

Vill du veta mer om kliniken i Malmö? Klicka här!

Från bedömning till behandling
Innan din åderbråcksbehandling kan starta på kliniken får du träffa en läkare som undersöker dina kärl med ultraljud. Först därefter tas beslut om behandlingen som görs med EVL-laser. Behandlingen tar cirka 2,5 timmar och genomförs med lokalbedövning.

– De flesta är tillbaka på jobbet inom en till tre dagar, men det är möjligt att börja jobba redan dagen efter din behandling, berättar Anders Lundell.

Efter behandlingen råder Anders dig att vara aktiv för att undvika komplikationer och smärta. Det ska även påskynda läkningen.

Gör alltid efterkontroller
Samtliga patienter som genomgått en åderbråcksbehandling hos SVC kallas även tillbaka till kliniken för en kontroll inom tolv månader från behandlingstillfället – och 97,1 procent av tillfrågade patienter i en undersökning av IMPROVEIT uppger att de blivit bättre eller mycket bättre efter en behandling.

– Många som kommer till oss undrar varför de inte gjort behandlingen tidigare, avslutar Anders Lundell.

 

Vill du boka en tid för en undersökning? Klicka här

Hör gärna av dig om du har frågor på 040-20 80 92

venous-logo

Venous Centre är Skandinaviens ledande helspecialiserade klinik för åderbråck. Vi hjälper dig som har eller misstänker att du har ådernät, åderbråck eller bensår. De läkare du träffar på Venous Centre är några av landets mest erfarna specialister på åderbråck. Våra sjuksköterskor, undersköterskor och administratörer är alla specialutbildade för att kunna hjälpa just dig med dina besvär.

Vi deltar i forskningsprojekt och uppdaterar hela tiden våra kunskaper med den senaste utvecklingen inom området, vilket gör att vi alltid kan erbjuda dig de säkraste och mest skonsamma behandlingsmetoderna.

Som vår patient kan du därför känna dig helt trygg med den diagnostik, behandling och uppföljning som vi erbjuder dig.